music4events

Only the best live-acts for your event!

Dakar Electric x

Dakar Electric werd opgericht om zich drumsgewijze vrij te kunnen uitdrukken. Daarin smelten oeroude Afrikaanse percussieritmes samen met hedendaagse pop- en techno-invloeden. Tijdens hun optredens laten ze Senegalese sabarritmes gesynchroniseerd verstrengelen met live-ingespeelde loops. Sampling op scène samen met onnavolgbare polyritmes geven de indruk van een omvangrijke popgroep, en omdat ook wat groovy salsa, enkele jazzy noten, en batacuda in een Trinidad steeldrum het geheel doorkruisen, boeien zij het meest diverse publiek, met hun drieën, gedurende ruim anderhalf uur.

Dakar Electric brengt eigen muziek die men zou kunnen horen op een illusionaire cruise in een samenvloeiinggebied van de Amazone, de Ganges en de Congo.

Het repertoire bestaat o.a. uit volgende muziekstijlen :
- Senegalese sabar-ritmes verstrengeld in Cubaanse rumba op een bedje van hiphop drumbeats
- Geflambeerde polyritmes met een groovy salsa van etnische samples, geserveerd met wat jazzy notes
- Heavy dance-beat, gesynchroniseerd met live-ingespeelde-tabla-loop
- Hot batucada in een steeldrum uit Trinidad.

Wij bieden ook een paar zeer interessante aangepaste formules :
- Voorstellingen voor lager onderwijs : jungle ritmes.
Spelenderwijs betrekken wij de kinderen in de muziek. Het leert hen op een boeiende manier waar muziek vandaan komt, en hoe muziek gemaakt wordt in verschillende werelddelen.

- Voorstellingen voor middelbaar en hoger onderwijs : techno revolution
De leerlingen krijgen een boeiende kritische kijk op muziek, kunnen zelf meespelen en ontdekken de roots van moderne beats en ritmes.

- Familievoorstellingen : jungle ritmes.
Een combinatie van voorgaande, eventueel met interaktiviteit. Een muzikaal schouwspel waarin je algauw betrokken bent. Je leert vlug dat muziek veel meer is dan wat je alleen maar hoort op de radio.

© BVBA Ket & Co - Gert Meert - 0032/475.46.26.72
gert at music4events dot be - Webdesign by Thinline